Veul steun vor 't be'ouwe van de bouwkote, mar vraag blef oe

  • Krabbegat 25-01-22

't Konterscherp aan de Calandweg. Zal de polletiek de toekomst van de bouwkote redde?

Venavend was de kemmissievergadering van de geméénteraad over de toekomst van de bouwkote. 't Belang van de bouwkote en de Vastenavend in 't algeméén wier alom aang'aald. Ok 't pebliek belang van de Berregse Vastenavend was gin vraagstuk, wel was t'r 'n brede diskussie over de finansjele dekking vor d'uisvesting van de bouwclubs.

Names Lijst Linssen, GBWP, Samen 0164 en 50Plus wier 'n amendement op 't voorstel van 't kollege ingediend om Vastenavend onderdeel te late vorreme van 't pebliek belang en te kieze vor opsie 3. Siebelink van Lijst Linssen aalde 't pebliek belang van de Vastenavend aan en de nòòdzaak vor de kefeekes en 't onderwijs en de unieke kans vor 't MBO mette Vastenavend-akkedemie. Simons van GBWP wul nie op 't gewete n'ebbe datte bouwkote verlore gaan en benadrukt datte bouwclubs vor meer evenemente verantwoordelek zijn dan allééneg vor de Vastenavend zowas bevobbeld de Maria Ommegang. Krijnen van Samen 0164 zie d'ok de regiejonale funksie van de n'Optocht waar ok Woensdrecht bij ken aansluite. Verheugt van 't CDA betuig d'ok spijt vor 't vertrage van 't proses toen de raad de resterede 4,3 miljoen euro vor de nuuwbouw introk.
Pals van Lokaal Realisme zie datte Vastenavend in 't DNA van Berrege zit, mar schole, sportgebouwe n'en 'n schòòn en veilege lééfomgeving ok: 'Waar gaan me die 5 miljoen vandaan ale?' Ge ken ieleke n'euro mar één keer uitgeve. Zijn voorstel is senariejoo 3.5, 'n kombinasie tusse opsie 3 en 5 wa besta d'uit prievatisering en 't verzellefstandege van de bouwkote. Denk dus ok aan kraudfunding: 'Bedrijve wulle messchient wel d'r naam op de bouwkote vor 'n mooi bedrag'. Van der Kallen van de BSD wul keuzes make om de bouwkote te betale: 'Dan stel ik vor om te stoppe meddut fienansjeel ondersteune van tejater De Maagd'. Mar tijdes de vergadering wier bevobbeld ok geopperd om de fienansjele n'invulling over te late n'aan de nuuwe raad.

Over oe mette konvernantpartners wier omgegaan deur 't kollege bij de totstandkomming van 't raadsvoorstel was deur veul partijje gin goed woord over. Wet'ouwer Jacobs bòòd iervoor dan ok zijn ekskuus aan: 'Ad anders gemotte'. Verder vulde de wet'ouwer aan dattie zich aan 't Focusakkoord mot ouwe en dèèrom nie veul mogelek'ede ziet.

Op donderdag 3 febrewarie zal de raad wijer prate n'over de toekomst en de bijbe'orende fienansiering van de bouwkote, want 't zal gin amerstuk worre.

Lees alles over 't Konterscherp in 't dossier.

Ok vergimmes interessant om te lezen...