Trugkijk Tip: Doku 'Bouwe be'ouwe' en intervjoew M² mè Bas van Oevelen

  • Krabbegat 10-09-21

De doku 'Bouwe be'ouwe' over de Berregse bouwkultuur. Afbeelding: uitzending ZuidWest TV

Allef juni kreeg de geméénteraad en 't kollege van burregemééster en wet'ouwers in Halwana aan de Zeeland'ave 'n prizzetasie over de bouwkultuur in Berrege. Aansluitend wier de dokumentèère Bouwe be'ouwe getòònd. 'n Spiksplinternuuwe doku die wier gemakt in opdracht van de Stichting Vastenavend en bedoeld is om 't gemééntebestuur van Berrege mee te neme n'in de waarde n'en betekenis van de Berregse bouwkultuur en d'impèkt dèèrvan op de Berregse sameleving. Ierdeur kan 't gemééntebestuur de betekenis van die bouwkultuur meeneme n'in de besluitvorming over de toekomst van de bouwkote. Afgelòòpe donderdagavend wier die dokumentèère uitgezonde n'op ZuidWest TV.

Agge die uitzending gemist è kende die trugkijke vieja de saait van ZuidWest TV. Dèèr staat de doku om bevobbeld di wiekent op oew gemakske trug te kijke.

Bas van Oevelen in gesprek over de Berregse bouwkultuur. Afbeelding: uitzending ZuidWest TV

Voor datte doku wier uitgezonde was 't eerst tijd vor d'éérste M² van 't nuuwe seizoen. 'n Spesjale n'uitzending waarin Bas van Oevelen, voorzitter Stichting Vastenavend en Ron den Houting, voorzitter van de Berregse Bouwers in gesprek gaan mè Michel en Maarten over de toekomst van de Berregse bouwkultuur, mar ok de Vastenavend in 't algeméén. Zeker ok de moeite waard om di d'intervjoew trug te kijke. Kek vanaf 39 menute nar M2 van 9 september 2021.

Bekek de dokumentèère Bouwe be'ouwe en 't intervjoew mè Bas van Oevelen en Ron den Houting trug:
Doku Bouwe be'ouwe
M2 van 9 september 2021 (vanaf 39 menute)

Ok vergimmes interessant om te lezen...