Voorzitter Draai van de Kraai aan 't illestiek

  • Krabbegat 22-01-19

Spanning rommetom de Draai van de Kraai

Om mar in wielerterreme te spreke... 't Was bekant abandoneej vor voorzitter en iniesjatiefnemer van de Draai van de Kraai Johaan Berrek'out. Gistere was éél 't bestuur van wielerkommietee Tandje d'r bij bij mekare om de leste puntjes op de spreekwoordelijke 'I' te zette vor de Berregse Draai van de Kraai op zondag 17 febrewarie. Onderwijl de vergadering bleek da d'onder andere de buite twalette vor de vrouwkes van 't pilleton nog nie geregeld ware. Johaan kreeg medéén éél 't bestuur tege.

Mar da was nie 't éénege zo bleek. Berrek'out wier d'r ok van beticht dattie van de Italiejaanse wielerploeg Talamini steekpenninge ad aangenome. Volleges één van de bestuurders was Johaan mè d'één van de renners van die ploeg op zullie koste 'n zitijsje wiste n'ete bij Crusio. Da bleek nie waar te zijn, want Crusio is in de wintermaande éémaal nie ope. Uitte lucht gegrepe verwierrep Johaan deze aantijging aan zijn adres. 'En van die twalette is ok kul. Ik eb voreg jaar al mette wet'ouwer ier over gesproke en die et, zoas iederéén, aan z'n woord g'ouwe. Me n'ebbe wel wa beters te doen mette koers vor de deur!', aldus Berrek'out.

't Bestuur strekte de bééne nogges, krapte nogges achter d'ore en sloot de rije. 'Berrek'out tref gin enkele blaam. IJ is en bleft dé man in de koers vor ons as bestuur. Ons Johaan is een toffe Peer. 'n Betere kunde nie ebbe. Vollegende week gif wielerkommietee Tandje d'r bij 'n perskonferensie. Dan gaan me n'uit de doeke doen over wie datter ammaal aan de start ga verschijne. En die name zijn nie mis ken ik oe nouw al vertelle!'

Ok vergimmes interessant om te lezen...