Ge blef speurneuze mette nuuwe LeutNeutBon

  • Krabbegat 29-01-20

De LeutNeutBon van 2020

Kommede zaterdag is nie allééneg de dag van 't Neuzebal, mar zeker ok de dag van de nuuwe LeutNeutBon. De Bon is al jare 't betaalmiddel mette Vastenavend. Voor drank, snoep, 'n zakske sjips of 'n bròòdje amburreger.
Ge ken t'r dus vanalles mee kòòpe en vanaf zaterdag is de bon dus wir verkrijgbaar. De prijs van de bon is gelijk gebleve en dus is de prijs dees jaar ok wir 2,27 euro. Ge kreg dus ellef bonne voor 25 euro.

Vanaf 2018 worre de bonne ontworrepe deur de kasteleins zellef. Teminste één kant van de bon. Zo wier de bon in 2018 ontworrepe deur Merijn Withagen van 't Slik en de Schorre. In 2019 was de bon van d'and van Joep Blokland van 't Locomotiefke. 't Nuuwe ontwerrep is van Marloes Krijnen van, oe ken 't ok anders, kefee Krijne aan 't eind van de Dubbelstraat. Ge mot evekes speure wie of dagge persies ziet op de foto, ge ken feitelek oew speurneus opzette.

't Ontwerrep van Peter Franssen

't Ontwerrep op d'andere kant van de bon is van Peter Franssen die voor de tweede keer 'n eige n'ontwerrep aanlevert voor de bon. Vanaf Ellef Ellef is Peter bedéén aan de slag gegaan toen t'ie via via gevroge wier voor 't ontwerrep. Allef december mot 't ontwerrep namelek klaar zijn.

Op de bon ziedde 'n speur'ond en messchient erkende d'ond wel en edde d'r zellef ok nog mee gespeuld. De speur'ond is 'n speelgoed ond van 'Fisher Price'. En adde da zellef ok al gezien?
Peter zellef speulde n'as kind mè persies zo'n ond en is t'r van overtuigd dattie n'ond nog op de zolder van z'n ouders leg. 't Ontwerrep is gin foto, mar echt geschilder met d'akrielverref. Zellefs de tekst is ok mette n'and geschilderd.

Agge net as wij éémaal weg ben van 't ontwerrep kende 'n gròòte versie bemachtege want d'r komme ellef gròòte versies te in de verkòòp bij Peter zellef. Eél messchient ok wel via de Vastenavendbeurs van 't Veldteke wit Peter te vertelle. Me n'ebbe nog 'n leuteg weetje, want de bon is in de n'Optocht ok te bewondere, meer kenne me d'r nie over zegge...

Oud ontwerrepster van de bon Mirjam Drenth blef nog wel betrokke bij de bon. Zij zurregt datte bon éémaal gereed is voor de drukker. Al jare worre de bonne gedrukt bij Johan Enschedé.

Ok vergimmes interessant om te lezen...