Prijs LeutNeutBon kommend jaar om'òòg naar € 2,27

  • Krabbegat 01-11-18

Verschillende LeutNeutBonne. Kommend jaar is 't ontwerrep van Joep Blokland van 't Locomotiefke

De prijs van de LeutNeutBon is bekant ielek jaar wel 'n punt van diskussie. Nie allééneg onder de Krabbe n'of kasteleins, mar ok in Vastenavendliedjes. Zellefs op sommege B-kantjes wor gezonge n'over de prijs of oeveul bonne dagge kreg. In 2006 bevobbeld in 'Wa worre me gepluimd' of op 't B-kantje van 2009 in de 'Berregse Busliedjes'.

Kommende Vastenavend ga de prijs om'òòg van de LeutNeutBon. Marijn en Marijke Withagen van Kefee 't Slik en de Schorre vertelle n'over de stemming: 'T'is éél simpel, d'r wor gestemd over de prijs van de LeutNeutBon op de vergadering van d'ondernemers. 10 tege 19 en dèèrmee ga de prijs dus om'òòg van de bon kommend jaar.' De bon wor dus 13 sent duurder mette komende Vastenavend. Ge kreg dan 11 bonne voor 25 euro.

Eén van d'éérste bonne n'uit 1980 ad 'n waarde van Fl. 1,25. Zonder kesumpsiebon betaalde je dan Fl. 1,50. De nuuwe bon wor ontworrepe deur Joep Blokland van 't Locomotiefke. Fleet jaar was 't ontwerrep van Marijn Withagen.

Gròòtere glaze
'n Aantal kefeekes waaronder 't Slik en de Schorre overwege nou om gròòtere glaze te gaan gebruike van 25 cL. zo dagge wa meer kreg. Normaal edde glaze van 20 tot 22 cL.

Ok vergimmes interessant om te lezen...