Kaartverkòòp Vastenavend Revu verlopt voorspoedig.

  • Krabbegat 25-01-09

Revu 2009 Za'k 't oe 's zegge?!

Berregenare kunde vanaf un vekansieadres werrem krijge voor de Vastenavendrevu. Om gelijk na de dure decembermaand te beginne mee de kaartverkòòp voor de Vastenavendrevu is best een gok. Toch is de verkòòp op zaterdag 3 jannewari gestart en 't lopt goed aldus Marco Duijvelaar van Stichting Leut op de Planke. De stichting begin d'aan z'n derde uitvoering. De vorrege twee ware erreg suksesvol. De leste edisie was zellefs illemaal uitverkocht. Dèèrom ister di jaar voor 't eerst een matinee voorstelling op zaterdag. Stichting Leut op de Planke etter lang over nagedogt, mar voor gezinne en ouwere is di d'n mooie gelegen'eid om de revu te zien. T'is gin verkeerde keus gewist blijkt uit de kaartverkòòp. De zaterdagmiddag is al drie kwart vol. De vrijdag is al illemaal uitverkocht en voor de prumjèère zijn nog slechts enkele kaarte te krijge. Ok dees edisie mee vier voorstellinge à 700 stoele en een aan Woningstichting Sòòmland verkochte generale is wir in de Stoelemat.

De titel di jaar is Za'k 't oe 's zegge?! 'n Uitspraak die ge veul oort in Berrege. Dèèrnaast ist ok nog errug aktueel gezien 't gèèn d'r ammaal aan d'and is in de polletiek. T'is ok een titel die aanslut op de twee eerdere uitvoeringe. 't Wor een werreme, sfeervolle, onvervalste Vastenavendbelevenis mee 'n lach en 'n traan. Leutege sketchjes, mar ok gevoelige liedjes die worre gezonge deur verschillende soliste en deur 't koor. 't Vernuuwende is di jaar 't teneel en de dekorstukke die zijn ontworrepe deur Peter Franssen. Mar dèèr ken nog nie veul over gezeed worre. Das nog g'eim zegt Marco.

't bestuur etter ruim ander'alf jaar voorbereiding in zitte en dèèrnaast zijn d'r inklusief 't creatieve team, schrijvers, dekorbouw, speulers en nog veul meer vrijwilligers bijna onderd mense bij betrokke. Ammaal mense meddun art voor de Berregse Vastenavend.

D'uitvoeringe zijn op 4, 5, 6 en 7 febrewari. Aanvang om 20.00 uur. De matinee voorstelling op zaterdag begint d'om 13.30 uur. Na d'avenduitvoeringe ister 'n leuteg bal na in de Stoelemat.
De voorverkoop-adresse zijn Rooksjop de Schelde, MCD Bloemendaal (Meilust) en Van Ake sigare.

Ok vergimmes interessant om te lezen...