Ver'aaltjes-voorlees-wedstrijd 't Leutegeste Liegebéést.

  • Krabbegat 07-01-17

Wie wor d't leutegeste liegebéést?

Op de wepsaait van de Stichting Vastenavend die in 2015 is gelanseerd, www.kindervastenavend.nl, is nou 'n leutege wedstrijd te vinde. 'n Ver'aaltjes-voorlees-wedstrijd. D'r wor gezocht nar 't Leutegeste Liegebéést. Vor de winnaar is t'r 'n gastrol in de kommende Kindervastenavend!
Bekek ier avvast 'n leutege fillemke over de wedstrijd.

Op 't platforrem vor jeugd en leerkrachte van 't basisonderwijs over de Berregse Vastenavend vinde 'n Knutsel'oek, wéétjes, fillemkes en nog veul meer. En nou dus ok 'n voorleeswedstrijd voor alle groepe 6, 7 en 8 van de Berregse Basisschole die meedoen. Wa d'is de bedoeling, de leerlinge magge 'n zellefverzonne ver'aal van zo'n drie menute voorleze. Da ver'aal mag gewòòn uit oe eige fantesie komme. Bedenk mar 'n éél gek ver'aal, mar 't liefste mè d'n béést d'r in netuurlek. Op alle schole zijn dan voorrondes en van ieleke school blef t'r dan één ver'aal over wa nar de finale ga.

De zjurie van de finale besta d'uit Els van Egeraat die al jare tekeninge makt voor kinderboeke, mar ok vor Sasamstraat et getekend bevobbeld. Merijn Oerlemans die bekend is van tenéél en fleet jaar de award won voor beste manneleke òòfdrol bij 't ammeteurteneel. Ok kunstenèèr Iwaz en Annebelle Kools van de kinderbieb zitte n'in de zjurie. De prizzetator is in ande van meziekleraar Jeroen Wierikx van basisschool 'Leutdijke'.

Agge de finale et g'aald kredde 'n liegebéést-trefee, mar d'òòfdprijs is 'n gastrol in de kommende Kindervastenavend. Zo kende op 't podiejum staan same mette Prins, de Nar, de Gròòtste boer en Steketee.

Ok vergimmes interessant om te lezen...