Wisselbokaal 'de Leerstoel' in ontvangst genome deur Peter Franssen

  • Krabbegat 09-02-24

Peter Franssen ontvangt de Leerstoel uit ande van dweilband Da's ok Wa, die de bokaal bedocht et

Op zondag 4 febrewarie wier in tejater Den Enghel de gedieplemeerde n'aan de Vastenavend Akkedemie onder 't toeziend òòg van Prins Wannes III en de Rektor Magniefekus in 't zonneke gezet. 'n Gròòt deel van de 400 deelnemers aan één of meerdere aktiviteite van de Vastenavend Akkedemie ontving zijn of aar welverdiende sertiefikaat.

Spesjale n'aandacht was t'r voor kunstenèèr Peter Franssen. Uit ande van dweilband Da's ok Wa ontving Peter de Leerstoel. Di d'is 'n wisselbokaal die deur de dweilband in 2023 is geschonke n'aan de Vastenavend Akkedemie. Dees bokaal wor uitgereikt aan iemand die 'n biezondere bijdrage et geleverd aan de Vastenavend Akkedemie en dèèrmee dus ok aan de Berregse Vastenavend.

Peter werrekt as Berregse kunstenèèr same mette Vastenavend Akkedemie mè bevobbeld de wurreksjop 'Bouwe n'aan 'n Vastenavendkrejasie voor kindere'. Ok zet t'ie zich op andere meniere n'in om de Vastenavend deur te geve n'aan de jongere generasies. 't Boek 'Kriebel' is dèèr 'n prachteg voorbeeld van.

Ok vergimmes interessant om te lezen...