Ontwerrep waterpomp Zuivelplein dees jaar van Steven Bouwens.

  • Krabbegat 23-01-18

Steven Bouwens en Sven Schuurbiers bij de nuuwe bekisting

Fleet jaar wier voor t'éérst de pomp in de Zuivelstraat bekist. Deur geklauwter wor de waterpomp ielek jaar beschadegd en déérom et de gemeente beslòòte n'om 'n kist om di 'klauteropjekt' te plaatse. Eric Huffmeijer makte fleet jaar 't éérste ontwerrep en dees jaar is de beurt aan Steven Bouwens.

Steven ontwerrept ok de Prinsewage bij de Stichting Vastenavend en is kunstenèèr in 't dageleks leve. Voor de pomp bedogt IJ 'n sfeervolle n'impressie van de Kapitein van 't Gilde der Blauwe Schuijte op de bekisting.

In de leste jare is t'r 'n ware vriendschap ontstaan deur de werrekzaam'ede voor de Stichting Vastenavend tusse Steven en 't Gilde. Ok viert 't Gilde 't 22 jareg jubeleejem. Da nie allééneg, mar ok makte Kapitein Sven Schuurbiers bekend om af te zwaaje, dus di d'is zijn leste jaar as Kapitein. Bij mekare rede genogt om juist voor di d'ontwerrep te kieze. Ok voert de Schuijt mette n'Intocht en Optocht lengst de pomp. ''t zou tog geweldeg zijn as de kapitein vanuit de Schuijt 't schilderij ken aanschauwe', legt Steven n'uit.

D'r is nie allééneg 'n omkisting gemakt van de Blauwe Schuijte, mar ok 'n prachteg schilderij. Bende benuuwt oe datter uit ziet? Kek dan op d'omepeets van Steven.

Oproep voor kommend jaar
Edde gij 'n geweldeg idee en wulde gij kommend jaar 't ontwerrep make, dan motte gewòòn Steven aanspreke.

Ok vergimmes interessant om te lezen...