De nuuwe Prinsewage: D'r is meer tusse emel en aarde.

  • Krabbegat 06-02-18

D'n Oòg'eid en de Nar neme de Prinsewage in ontvangst

'n Paar uur geleeje n'is 't nuuwe Gerijke van d'n Oòg'eid in hal Wana gedòòpt. 't Ontwerrep is voor de vierde keer van Steven Bouwens. Dees jaar is 't Gerijke van de Prins 'n spektakkelèèr ontwerrep. De wage is, net as de Vastenavend zellef, 'n omgekeerde wereld, mar dan letterlek.

Om d'n Oòg'eid en Nar op 'n schommel te magge prizzetere is 'n dròòm van ontwerreper Steven om dagge ze dan éémaal ken bewondere van top tot téén. 'Agge de wage voorbij zie komme en ge wor deur al die verliefd'eid gewòòn overrompeld, dan slaat letterlek de grond onder oew voete vandaan en dan trek de stad onderstebove n'aan oew verbij', leg Steven uit. Dèèrom zijn ok de stratjes van 't Krabbegat uitgebeeld in di Gerijke. Ge ziet bevobbeld 't Klein Weike n'en 't Geitje.

Steven sprak z'n bewondering uit voor de kemmissie technies die di Gerijke n'et gemakt. Al ebbe ze ullep g'ad van de Nar. Eric è zellef meegeboetseerd aan de wage dees jaar. 'n Bedrijf uit Ooster'out et de kestruksie geleverd voor de wage.

Vanaf kommende zaterdag kende bij d'n Intocht de nuuwe Prinsewage bewondere. Rond 15:11 uur zal de stoet vanaf 't stesjon vertrekke richting de Pui van 't Stad'uis.

Ok vergimmes interessant om te lezen...