De Kinder Blauwe Schuyt gedòòpt deur Yvonne Kammeijer.

  • Krabbegat 03-02-18

't Gilde mette n'Oòg'eid en wet'ouwer Yvonne Kammeijer

Gistere wier in de spiegelzaal van Den Enghel de Kinder Blauwe Schuyt gedòòpt. Afgelòòpe week wier mette n'opening van d'interaktieve ekspozisie Blauwe Schuyt vaar mar uyt ok dees Schuyt ont'ult die d'r toen nog éémaal kaal uit zag. Mar dèèr is éél ard aan gewerrekt deur 250 basesschool leerlinge uit groep 6 in de afgelòòpe dage. Zo is t'r geknutseld aan de schildjes, 't boegbeeld en 't kraaienest van de Schuyt. D'r is ok 'n lesbrief verspreid op de schole over 't ver'aal van de Blauwe Schuyt. 'Zo bleft de jeugd betrokke', sprak d'n Oòg'eid die mè z'n gevolleg was gekomme voor de dòòp.

'Een dòòp motte nie deur 'n vent late doen, da breng ongeluk', sprak d'n Oòg'eid en ad dèèrom wet'ouwer Yvonne Kammeijer uitgenòòdegd voor de dòòp. Die sloeg 'n fles gevuld mè kefettie tege de romp van de bòòt mette woorde 'Ik dòòp oe en wens oe en oew bemanning een be'ouwe vaart'. Dèèrmee is de Kinder Blauwe Schuyt gedòòpt tot Schuyt van de toekomst, want de jeugd et de toekomst.

D'n Intocht
't Prejekt wa d'is opgezet deur de Stichting Vastenavend, 't Gilde en de werrekgroep kindervastenavend.nl è d'n prachtege Schuyt voorgebrogt die nie allééneg te zien zal zijn in d'ekspozisie in Den Enghel, mar ok de straat op gaat mette n'Intocht op 10 febrewarie. De Kinder Blauwe Schuyt wor dan voortgetrokke deur 32 narrekes.

Fotokes
Agge bij de fotokes kekt ziede 'n aantal leutege fotokes van de dòòp gemakt deur fotograaf Adri van Reijen.

Ok vergimmes interessant om te lezen...