Jan van Giels, Prins Wannes I overleeje.

  • Krabbegat 17-01-18

Jan van Giels bij 'Mooi late n'ange' in 2011

Me staan aan de vooravend van 'n nuuwe Vastenavend, mar zojuist bereikte n'ons 't zeer droevege nuuws da Jan van Giels is overleeje. Jan was de tweede na-oorlogse Prins van 't Krabbegat (Oòg'eid Prins Wannes I 1959-1964) en voorzitter van de Stichting Vastenavend van 1965 tot 1976.

Jan wier gebore n'op 5 mei 1924 aan de Wouwsestraat. Tijdes de tweede wereldoorlog doorliep Jan van Giels 't Mollerlyceum in Berrege. Na d'oorlog wier Jan aktief in 't Goud- en Zilveratelier van de femilie van Giels, éérst gevestigd aan de Noordsingel en nader'and voortgezet in 'n pand aan d'Antwerpsestraatweg.

In 1973 is tie verhuisd naar België. Z'n gròòte voorliefde voor Berrege is dèèrmee nie veranderd. IJ is altijd bezig gebleve mè ideeje n'en aktiviteite n'om Berrege op kultureel iestorisch gebied te blijve verrijke. Jan van Giels was ok ereburreger van onze stad.

Tijdes zijn rigéérpirrejode kwam o.a. de Geit van Mie d'n Os op 't Bleekveldje tot stand in 1960. Ok schreef Jan 'D'r ga niks bove Berrege', 'n lied wa deur veule Berregenère nog éél vaak uit volle borst wor gezonge. De voor verzamelèèrs zo gezochte Krab op Stap was ok 'n idee van em.

Me wense femilie en vriende éél veul sterkte mè di verlies.

Ok vergimmes interessant om te lezen...