Ontwerrepersavend 'Tentòòngespreid!'.

  • Krabbegat 29-01-13

Prins Nilles III bekekt een ontwerrep bij 'Tentòòngespreid!'

Om 11 menute n'over achte opende Riny Hagenaars gistere d'ontwerrepersavend 'Tentòòngespreid!' in teejater de Maagd. Adde me vorrege week nog d'avend voor 't lòòpwerrek van d'Optocht in 't Zwijns'òòfd mè Sterrek in lòòpwerrek! was 't gistere tijd om d'ontwerrepers, die meedoen voor de Mie d'n Oscar, aan 't woord te late.

Ze wiere gevroge om 'n ver'aal te vertelle n'over 't ontwerrep en de menier van bouwe. Veul ontwerrepers gebrukte 'powerpoint', prissetasies, gedichte en zellefs fillempkes van Duitse prinse n'uit Keule om 't ver'aal t'ondersteune.

Jan Wittebrood van bouwclub Wij vertelde bevobbeld dasse di jaar weer mè piepschuim werreke. Da was vorreg jaar goed bevalle. De wage ga d'over een kulleke die vroeg wa d'of 't Slikpeleis nu feiteluk is. Da kulleke is afgebeeld mè zwemvlieze en duikbril op en is onderwater op zoek naar 't Slikpeleis. De wage wor d'op luchdruk gedraaid.

't Ontwerrpe van bouwclub Agge Mar Leut Et is van Ralph de Bruin en Rob Jakobs. Rob leg d'uit dattie voor t'éérst een wage ontwierpt. IJ makte vorreg jaar voor de leut een tekening en da viel goed bij z'n neef. En van t'een kom t'ander en zo è tie di jaar dus bijgedroge n'aan 't ontwerrep: Maya we dweile nog.

En di zijn netuurlek nog maar een paar voorbeelde van d'avend. Veule ontwerrepers ebbe in de Kapitelezaal van teejater de Maagd d'r ontwerrep toegelicht.

Naar 'n inspirerende ontwerrepersavend 'Tentòòngespreid!', is d'offisjééle ekspesisie van d'Optocht ontwerrepe geopend deur Prins Nilles III.

Vanaf de dag naar deze n'avend zijn d'ontwerrepe ok te bezichtege n'in "de Kapitelezaal" van de Stadsschouwburreg. SBM (Stichting Bezichteging Monemente) verzurreg d'iervoor spesjale rondleidinge.

Op vrijdagavend 1 febrewarie van 19:00 - 21:30 ure n'en op 3, 6 en 10 febrewarie van 13:30 - 17:00uur) en 17 febrewarie van 10:00 - 17:00 ure n'is de Maagd ope voor pebliek en is d'eksposisie voor iederéén te bewondere.

De pooster van Tentòòngespreid! kende ier vinde.

Ok vergimmes interessant om te lezen...