't Vastenavendféést op de Unesco Erfgoedlijst.

  • Krabbegat 01-11-12

Patrick van der Velden n'en Evert Weys van de GBWP

Patrick van der Velden n'en Evert Weys, twee raadsleje van de GBWP, zate te bòòme n'en toen zee Evert, "wa zou 't toch geweldig en stikgèèf zijn as de Berregse Vastenavend op de Unesco lijst ken komme van immateriejeel errefgoed". Patrick vond da metèèn 'n stikgèèf idee.

Beide manne zijn echte aanbidders van 't Vastenavendféést. Patrick was bevobbeld ooit stuurman van de Blauwe Schuit en Evert speulde in verschillende dweilbendjes en is nou op di mement lid van dweilbend La Mar Zitte.

De fraksie van de GBWP et ier nou dus vrage n'over ingediend bij de Burregemèèster en Wet'ouwers. 't Vastenavendféést in 't Krabbegat is 'n unieke tradisie die iederéén verbindt mè mekaar en die absoluut mot worre deurgegeve n'aan onze kindere n'en kleinkindere.

De vermelding op de Unescolijst is ok 'n unieke kans om 't Krabbegat internasjonaal op de kaart te zette vinde de twee raadsleje. De mening daddut Vastenavendféést alleenèg voor Krabbe n'is, is nie rillevant. ''t Féést is voor iederéén." vinde de manne en mot net as 't Blommekorso van Zundert op de lijst komme.

Ok vergimmes interessant om te lezen...