Sjooprijs voor 't eerst naar 'n vrouwebend: Nie te Vermei(d)e.

  • Krabbegat 03-03-14

Nie te Vermei(d)e wint de Sjooprijs

De Stoelemat gevuld mè bekant tweeduuzend Krabbe kon wir geniete van 'n geweldeg Dweilbendfestival. 'n Jubeleejem edisie want 't was de 44ste keer en die zurregde voor iets wa nog nòòit nie is gebeurd, 'n vrouwebend et de Sjooprijs gewonne.

De Sjooprijs mag toch wel gezien worre n'as d'òòfdprijs. Nie te Vermei(d)e was 'n terechte winnaar die de zaal éémaal meekreeg mè d'n prachtege vertolking van Claudia de Breij's Mag ik dan bij jou. In de versie van Nie te Vermei(d)e wier da 'Mag ik dan mè jou dweile, van de Geit tot aan de Kraai, lekker errem in errem, van de Mart tot aan de Kaai.' wa wier gezonge deur zangeres Nadia Visser.

De zjurie mè di jaar gastzjurie-lid Jacques Niederer ad beslote da d'ieleke dweilbend gewonne et. Op de Gròòte Mart bij d'apotheose van 't Dweilbendfestival wier da bekend gemakt deur de prissetatore Patrick Tebbens en Edo Hopmans van 't Dweilbendfestival. Toch wiere d'r ok di jaar 'n paar biezondere prijze vergeve.

Twee Eervolle vermeldinge ware d'r voor de Zeekrale en La Mar Ore. D'aanmoedegingsprijs, ok wel de Worstprijs genoemd, was voor Aggemaronbekendbend. d'Onbekende zurrege n'op 'n simpele wijze voor 'n optreeje om t'ontouwe. De aandacht van 't pebiek was gròòt en genòòt van 'n parodie van Blurred Lines.

De Vernuuwingsprijs ging d'r wir uit dees jaar en was voor vrouwebend De Medamme die 'n sfeervol optreeje n'adde. De Stoelemat kreeg 't voorjaar in z'n kop. 'Goed gezonge en gespeuld', sprak Edo. 'In één woord 'n topekt'. De Meziekprijs wier mee nar uis genome deur Da's Effe Slikke die fleet jaar nog de Sjooprijs adde gewonne. Edo sprak bewondering uit da de simpele tekst 'Stik-stéén-leuteg-jubel-kriebel-wezeluk-merakel' medéén deur 't pebliek wor opgepakt. Ok was t'r 'n gròòt kompliment voor de danseresse.

De Peblieksprijs is gewonne deur dweilbend Latte n'Ond Mar Zitte en de Sjooprijs was dus voor Nie te Vermei(d)e. Ge ken 't Vastenavendarchief [allééneg voor op de kompjoeter] d'r op naarkijke, mar de Sjooprijs wier vanaf 1971 nog nie gewonne deur 'n vrouwebend.

Updeet: Op Féésboek zijn ok beelde te vinde van 't optreeje. Kek ier voor 'n fillemke vanuit de zaal.

Ok vergimmes interessant om te lezen...