Ellefkes gedichte-ekspesisie bij 'Ei, motte nou 's komme kijke'.

  • Krabbegat 15-02-14

Ellefkes bij basisschool d'Aanlòòp

Vandaag om 15:00 uur is 't dan eindeluk zo wijd en zulle meer as onderdenellef kindere in de leeftijd van 10 tottemet 16 jaar de vastenavendvoorstelling 'Ei, motte nou 's komme kijke' in Leuttejater 'de Maagd' brenge. De voorstelling is voor jong en oud en voor ieleke Krab die van Vastenavend oudt.

Bij d'éérste voorstelling zal ok d'n n'Oòg'eid Prins Nilles III aanwezig zijn mee z'n gevolleg. Mar d'r is nog veul meer. Zo kende nie allèèneg geniete van de voorstelling, nee ge ken in de al, of fojee van 't tejater ok lengst de ELLEFKES-ekspesisie.

d'Afgelope week was 't gròòt féést op veul basisschole in 't Krabbegat en in Altere. Leutkommitee d'n Olifanten'aar kwam lengst voor 't uitreike van de sertiefiekate van de ellef leutegste Ellefkes voor de gedichte-ekspesisie. Ok naar de voorstelling van morrege n'op 16 febrewarie kende de gedichte-ekspesisie bekijke.

d'opdracht was om mee groep 7 n'en 8 leerlinge Ellefkes te schrijve. Agge denkt wa d'is 'n ellefke, nou da kenne me n'uitlegge. 'n Ellefke is 'n gedicht in ellef woorde en t onderwerp is 'Waar denkte gij aan agge aan de Vastenavend denkt?'

De winnaars die zijn gekoze deur de g'eime zjurie zijn: Casper Michael & Ramon Biondina (Marco Polo), Isa Hoppner & Lieke Berhuijs (De Aanloop), Kim van Gurp (Sancta Maria), Bilal (School Oost), Dina El Khalfioui & Femke Rog (Octopus), Daan Aerts en Storm Mol ( Montessorischool) & Sebastiaan van Loon (De Rode Schouw)

De Vastenavendvoorstelling 'Ei motte nou's komme kijke!' is op zaterdag 15 febrewarie om 15:00 uur en 19:30 uur en op zondag 16 febrewarie om 14:00 uur. 't Pebliek mot 30 min. voor d'aanvang verzamele n'op de Gròòte Binneplaats van 't Markiezenhof.

Bekek ier de pooster.

Ok vergimmes interessant om te lezen...