Oud Gròòtste Boer en oud voorzitter Stichting Vastenavend Nol Leys (73) overleeje

  • Krabbegat 02-10-23

Nol Leys in zijn tijd as voorzitter van de Stichting Vastenavend

Afgelòòpe wiekend is oud Gròòtste Boer en oud voorzitter van de Stichting Vastenavend, Nol Leys, overleeje. Nol is 73 jaar geworre. Na 'n langere tijd van gezond'eidsklachte è d'n gròòt'eid binne de Berregse Vastenavend ons verlate.

Nol die in 1987 lid wier van de Stichting Vastenavend was van 2000 tottemet 2007 Gròòtste Boer van 't Krabbegat en was later van 2014 tottemet 2017 ok nog de algeméén voorzitter van de Stichting Vastenavend. Dèèrnaar droeg t'ie 't stokske wir over aan d'uidege voorzitter Bas van Oevelen. In 2007 wier Nol onderscheide tot Ridder in de Orde van de Gouwe Krab. Nol was 'n belangrijk gezicht van de Stichting Vastenavend. Ok speulde Nol 'n sleutelrol bij d'er'uisvesting van de Berregse bouwclubs mè zijn kennis over veilig'eid, miljeu en samewerreking mette polletiek. De leste tijd was Nol nog aktief mè d't archief van de Stichting. Nie allééneg was Nol 'n onmisbare kracht binne de Stichting Vastenavend, mar was t'ie ok één van de grondleggers en stuwende krachte achter dweilbend, of betere gezeed, Vastenavendgenòòtschap Kendut Nog Trug die in juni 1971 wier opgericht.

Lintje
In 2018 wier Nol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uit ande van Frank Petter kreeg de oud Gròòtste Boer de Koninkluke onderscheiding vor onder andere zijn bijdrage n'aan 't Vastenavendféést. Nol was 'n bindende kracht van de Vastenavend mè gevoel vor waarde n'en tredisies.

Nol Leys in 2004. Foto: Adri van Reijen

Me zulle Nol gaan misse. Me wense femilie en vriende éél veul sterkte mè di gròòte verlies.

Ok vergimmes interessant om te lezen...