Om 13 uur trek d'Optocht deur de strate van 't Krabbegat.

  • Krabbegat 17-02-15

't Ontwerrep van Wouter Goudswaard

Over 'n paar uur, om 13 uur om presies te zijn, trekt d'n gròòtse Optocht deur de strate van 't Krabbegat. Eén van de A-wages die te bewondere valt mette Optocht deur de strate van 't Krabbegat is 't gerijke van Bouwclub de Leutige Krabben. 'n Wage mé d't motto: de Super'elde van de Schelde.

De Binneschelde, ge ken t'm wel. 'Arstikke vies water', vertelt Wouter Goudswaard de ontwerreper. T'is gewòòn nie leuteg om dèèr lekker mè d'oew andoek te gaan legge om wa te zwemme n'en te zonne, mar de Leutige Krabben ebbe dèèr de oplossing voor: de Super'elde van de Schelde.

As de Binneschelde binnekort wir wor aangeslòòte op de Schelde, zulle d'ansjoviskes ok weer trugkere in de Binneschelde. En da zijn nou de super'elde! As bekend Berregs predukt geve zij ons de rekreasie waar me zo lang op ebbe gewacht in 't Krabbegat.

In 't ontwerrep ziede de traktor as d'uidige Binneschelde, de wage zellef besta d'uit 'n gròòte golf van ansjovis-super'elde die 't Krabbegat komme voorzien van rekreasie. Bij di gerijke gaan de Leutige Krabben voor de tetaalbeleving. Zo ebbe ze bevobbeld 3 duuzend liter water bij op de wage en ok zulle z'iets mè d't reukorgaan gaan doen. Zo worre alle zintuige geprikkeld vanmiddag mette Optocht.

Ok vergimmes interessant om te lezen...