De Plechtege Sluiting van de Berregse Vastenavend.

  • Krabbegat 16-02-15

De Plechtege Sluiting in de Stoelemat

Morrege op dinsdag 17 febrewarie na d'n Optocht om 18:00 uur is t'r de Plechtege Sluiting in de Stoelemat. Plechteg deur alle rituweele mar juist ook 't dak d'r af. Bij de Sluiting kredde optreejes te zien van de Schuifdeure, Boeremaaltijd en d'Ofavond van Nilles III.

Na de prijsuitreiking van d'n Optocht komt de Prins mè z'n gevolleg de Stoelemat binnedweile. De Leut vult in één òògenblik 'n zaal die al stòòmt van de vermoeide vastenavendlijve van Krabbe die niks, mar dan ok niks wille misse.

Bij de Sluiting ziede bevobbeld ok de uitreiking van de Stééngoeie Dweile en worre de sponsore bedankt. 'n Oògtepunt is ielek jaar d'overdracht van de stadssleutel die Prins Nilles III eerder et g'ad mette n'Intocht op de pui van het Stad'uis. Onder 't speule van 't 'Mie d'n Os' zal Nilles III de sleutel van 't Krabbegat aan Burregervader Frank Petter over'andege.

Kaarte voor de Plechtige Sluiting zijn te kòòp a 6 euro bij Ròòksjop de Schelde, MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, De Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat. Of op Stoelemat.nl (meerkoste € 0,85/kaart).

Ok vergimmes interessant om te lezen...