De Vastenavend van 2012 kom t'r aan.

  • Krabbegat 06-01-12

Op 15 jannewarie et BC de Waterstraot een ope dag.

Agge de leste dage n'op de kelender et gekeke dan edde netuurlek gezien damme vandaag drie koninge n'ebbe, mar agge nog ietskses verder kekt ziede dat de Vastenavend van tweeduuzendentwaalef al wel éél dichtbij komt.

Over drie wiekende is 't Neuzebal, de start van de Vastenavend. G'et dus nog mar een paar weke de tijd om oew eige modiejeuse dweilpak voor dees jaar illemaal in 't gereel te krijge.

Mar nie allèèneg oew bulle motte élemaal n'in orde zijn ok de leut op straat en in de kefeekes zal weer òògtij viere. Veul dweilbendjes zijn dèèrom al druk mee de voorbereidinge van een donneteursfèèst of 't dweilbendfestival. Bouwklupkes voere 't tempo wa d'op om ok di jaar wir optijd klaar te zijn mee un gereike.

Zo zijn de manne n'en vrouwkes van dweilbend Berregs Brouwsel d'r al vroeg bij di jaar. Kommende zondag n'ebbe ze om 12:30 uur al een ceedee opname in de Raayberg. Ze speule meziek op d'r eige wijze, te weten òòg, árt en wijt. Later vollegt dan de ceedee pizzentasie.

Op 15 jannewarie kende komme kijke bij B.C. De Waterstraot. Van 11:00 tot 15:00 uur worter een ope dag g'ouwe in 't bouwkot aan de Canadaweg 34 in Altere. Zo kende zien mè wellek gereike ze di jaar meedoen. Vorreg jaar won bouwclub de Waterstraot d'eerste prijs en d'ontwerrepprijs en de Gouwe Bouwertroffee mee de kreasie 'In d'orde van de leut'.

Agge zellef ok nuuws et voor Vastenavend.nl kende meele naar reejaksie@vastenavend.nl

Ok vergimmes interessant om te lezen...