't VastenavendNuuws


Vastenavond bijéénkomst Rommetom Anton.

Drie stròòfe van 't gedicht Jubelstadje van Anton van Duinkerken bij de Maria'oek

't Is nie overdreve n'om Anton van Duinkerken de péétoom te noeme van de Berregse Vastenavend. Mè zijn Verdedeging van Carnaval brak Van Duinkerken in 1928 al 'n lans voor 't Vastenavendféést. En na d'oprichting van de Stichting Vastenavend in 1946 was Van Duinkerken verschillende kere te gast in 't Krabbegat. Voor zijn verdienste wier ij geridderd in de Orde van de Gouwe Krab en benoemd tot Krabbegeneraal. Bekend is zijn uitspraak mette kroegentochte n'op de vraag of t'ie wa wilde drinke: 'Volgaarne, gaarne vol!'

Op 2 febrewarie 2020 organiseer stichting Anton van Duinkerken Nu 'n bijéénkomst die in 't teke sta van Anton van Duinkerken en de Berregse Vastenavend. De bijéénkomst vin plaats van 14.11 tot 16.11 uur in Den Enghel aan de Gròòte Mart.

Prins Nilles III mè z'n gevolleg mag netuurlek nie ontbrenge bij de bijéénkomst om 'n saluut te brenge n'aan de Krabbegeneraal. Pieter Huygens sprikt over de band tusse Anton van Duinkerken en de Berregse Vastenavend. Bernard Asselbergs, de jongste zoon van Anton van Duinkerken, sprikt over zijn vaders voorliefde voor 't Berregse volksféést en z'n eigeste jeugd'erinneringe ieraan. Emiel Wilbrink zal de middag prizzetere en de meziek kom van Troep '71.

Agge interesse n'et voor de bijéénkomst kende oew eige aanmelde via deze link. Netuurlek is 't ok mogelek om kartjes aan de deur te kòòpe n'op 2 febrewarie en die koste 5 euro (of 2 LeutNeutBonne). Ge kreg dan nie allééneg toegang, mar ok 'n uniek aandenke.

sponsor


Ok vergimmes interessant om te leze.....


Krabbegat 23-11-2020

SPUIT 9x11, wa's da nou?

Spuit Ellef kwam altij as leste en feitelek ok nog 's altijd nét 'n bietje te laat. "Dèèr edde spuit ellef,"...

Lees wijer

Krabbegat 12-11-2020

Prins Wannes d'n Derde zet 't licht op oranje.

Prins Wannes III vollegt Jeroen van Wijk op, die de leste veertien jaar as Nilles III de leut aanvoerde in 't K...

Lees wijer