Wa d'n gròòte n'ore éé

Rondleiding op Hal Wana en bij de bouwclubs.

Vanaf maandag 11 febrewarie magge twee duuzend Krabbekes van de basisschole n'uit Berrege lengstkomme n'op Halwana, de tuisbasis / bouwlokasie van de Stichting Vastenavend aan de Zeeland'ave nin Berrege. Ok wor t'r 'n bezoek gebrogt aan drie bouwclubs, De Leutige Krabben, Driekus en Bouwclub WIJ.

In de kommende twee weke worre basisschoolkindere om de beurt uitgenòòdegd op Halwana deur de boere van de Stichting Vastenavend. Arstikke spesjaal, want dèèr komde normaal nie zomaar or. De Krabbekes worre lengst verschillende lòòdse geleid. Zo kenne ze de pèèrse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, 't gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuijt en de Pèèrse dubbeldekker bekijke. In de kledinglòòds legge de pakke van de Prins, Gròòtste Boer, Nar en Steketee.

Wa d'et de Peperbus 'n gròòt gezicht éé

D'r zijn ok lòòdse waar dagge nie ken komme. Dèèr wor bevobbeld de nuuwe Prinsewage gemakt of 't dekoor voor de kommende KinderVastenavend. Da mot nog g'eim blijve n'éé. Da madde nog nie zien. Mè d'n groepsfoto voor de Dubbeldekker wor de rondleiding na een klein uurtje beëindigd.sponsor

Ok vergimmes interessant om te leze.....

Spik-splinter-nuuw gerijke voor d'Òòg'eid Prins Nilles III.

  • Krabbegat 02-03-2011

Vanavend wier deur de Technische Kemmissie van Stichting Vastenavend 'n spik-splinter-nuuw gerijke n'aangebooje...

Lees wijer

De Stadsgidse organisere: Rondneuze n'op Halwana.

  • Krabbegat 03-02-2020

In oew dròòme edde vast al wel gesnuffeld achter de scherreme van de Stichting Vastenavend tusse zake die nor...

Lees wijer

Ondertusse n'op Instagrem.... @VastenavendNL